Sağlık Komisyonu Vekillerimizi Ziyaret Ettik

Kamuoyunca da bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacını karşılamak doğrultusunda genellikle Haziran ve Kasım aylarında Kamu Personeli Seçme Sınavı baz alınarak merkezi yerleştirme ile kamu personeli istihdam edilmektedir. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı dönem dönem personel ihtiyaçları doğrultusunda merkezi alımlar haricinde sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmek üzere alımlar yapmakta kulislerde dile getirilen Mart ayı içerisinde Sağlık Bakanlığının ayrıca 4/B statüsünde sözleşmeli bir alım daha yapacağı söylentileri neticesinde; gerek derneğimizin kadro talebini iletmek gerekse bundan sonraki süreçte yapılacaklar konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere Derneğimiz Genel Başkanı Sayın A. İhsan MERMER ve atanamayan meslektaşlarımızı temsilen Çevre Sağlığı Teknikeri Yavuz Selim Kaya ile birlikte TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi AKP Karaman Milletvekili, Recep ŞEKER ve MHP Antalya Milletvekili, Ahmet Selim YURDAKUL’u makamında ziyaret ettik.

Samimi bir ortamda geçen ziyaretimizde. Genel Başkanımız Ali İhsan MERMER Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin önemine dikkat çekerek, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan alımlar hakkında bilgi talebinde bulunulmuş. Olası bir alımda meslektaşlarımıza mümkün olan en fazla sayıda kadroya yer verilmesi için vekillerimizden yetkili mercilerde sözcümüz olması rica etmiştir.

Değerli Vekillerimiz önümüzdeki süreçte (Şubat, Mart ayı içerisinde) bir alımın planlandığını söyleyerek, Sağlık Bakanlığı nezdinde; kurumların önceliğine göre alımların planlandığını, gereken yerlere talebimizi iletecekleri konusunda tarafımıza güvence vermişlerdir.

Alımlarda Tekniker arkadaşlarımızın yaşadığı zorlukları dile getiren meslektaşımız Yavuz Selim KAYA ise meslektaşlarımız arasında devam eden davalar neticesinde Sağlık Bakanlığının ya hiç Çevre Teknikeri almadığı yada mümkün olan en az sayıda alım gerçekleştirdiğini ileterek bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesi için yardımlarını rica etmiştir.

Konuyla yakinen alakadar olan Vekillerimiz, süreçle ilgileneceklerini belirterek; söz konusu mağduriyetlerin giderilmesi için çaba göstereceklerini tarafımıza iletmişlerdir.

Vekillerimize gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkürlerini ileten Genel Başkanımız A. İhsan MERMER gerek atamalar konusunda gerekse meslektaşlarımızın sahada yaşadıkları sorunlar hususunda da sürekli iletişimde olma talebini iletmiştir. Bundan sonraki süreçte de her daim yanımızda olduklarını vurgulayan Vekillerimiz ziyaretimizden duydukları memnuniyeti dile getirmişler ve kapılarının her daim bizlere açık olduğunu iletmişlerdir.