Atamalar Öncesinde Sağlık Bakanlığına 3 Ziyaret Gerçekleştirdik

Kamuoyunca da bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacını karşılamak doğrultusunda genellikle Haziran ve Kasım aylarında Kamu Personeli Seçme Sınavı baz alınarak merkezi yerleştirme ile kamu personeli istihdam edilmektedir. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı ihtiyaçları doğrultusunda, merkezi yerleştirme ile kamu personeli istihdamı haricinde sözleşmeli personel alımı yapmaktadır. Kamuoyunda dile getirilen Mart ayı içerisinde Sağlık Bakanlığının 4/B statüsünde sözleşmeli alım yapacağı söylentileri neticesinde;  derneğimizin kadro talebini iletmek ve önümüzdeki süreçte Sağlık Bakanlığının Çevre Sağlığı personeli ihtiyacı ve meslektaşlarımızın taleplerini iletmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Derneğimiz Genel Başkanı Sayın A. İhsan MERMER, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Nihat KÖSE, Genel Başkan Yardımcımız Sayın H. Berat KÖSE ve atanamayan meslektaşlarımızı temsilen Çevre Sağlığı Teknikeri Sayın Yavuz Selim KAYA’nın eşliğinde Ocak ve Şubat ayı içerisinde Sağlık Bakanlığına 3 ziyaret gerçekleştirdik.

İnsan Kaynakları Planlama Daire Başkanı Sayın Ercan SAPMAZ ile yapmış olduğumuz görüşmelerimizin ana konusu olan atamalara ilişkin bilgi talebimizi olgunlukla karşılayan Daire Başkanımız şuan illerden talep toplamanın devam ettiğini Mart ayı sonu itibarı ile bir alımın gerçekleştirileceğine değinerek söz konusu alımlarda ihtiyaç doğrultusunda meslektaşlarımızada yer verileceğini belirtmiştir.

Daire Başkanımızın alımlar konusundaki cevabı karşısında Genel Başkanımız A. İhsan MERMER Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin hastalığı kaynağında tespit edip önlemesi dolayısıyla Ülkeyi Tedavi Edici Sağlık Hizmetlerinin maliyetinden kurtardığını ifade etmiştir. Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin ana unsurunun ise Çevre Sağlık Teknisyeni ve Teknikeri olduğunu, bu sebeple; söz konusu alımlarda mümkün mertebe daha fazla meslektaşlarımızdan istihdamın yapılmasının gerekliliğini dile getirmiştir.

Diğer taraftan tekniker arkadaşlarımız arasında devam eden davalar konusunda bilgi alışverişinde bulunulmuş ve sonuçlanan davalara istinaden alımlarda tekniker arkadaşlara yer verilip verilmeyeceği Daire Başkanımıza sorulmuştur. Daire Başkanımız; bugün itibariyle 2012-5 ve 2013-1 davalarının sonuca bağlandığını, ancak devam eden davaların olduğunu iletmiş, ihtiyaç doğrultusunda teknikerlere yer verileceğini belirtmiştir.

Ziyaret ve görüşmelerimizde gerek atama konusunda, gerekse mesleğimizi ilgilendiren diğer konularda her zaman kapısının bizlere açık olduğunu belirten Daire Başkanımız Ercan SAPMAZ ziyaretimizden duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir.