MAĞDUR ÇEVRE SAĞLIK TEKNİKERLERİNE VE KAMUOYUNA DUYURULUR

Değerli Meslektaşlarımız ve Üyelerimiz,

Ankara 15. İdare Mahkemesi’nin  kararı ile 26/01/2014 tarihinde vuku bulan davacı dahil 64 meslek mensubumuzun memuriyetinin sonlandırıldığını tüm kamuoyu ile birlikte öğrenmiş bulunmaktayız. Mesleğimizin birlik ve beraberlik anlayışında, kamuoyu nezdinde de derin yaralar bırakan bu olayın mağduru olan meslektaşlarımızın bu sıkıntılı dönemde yanında olduğumuzun bilinmesi, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın yıpranmasına izin vermeyeceğimizin tüm kamuoyu tarafından bilinmesi gerekmektedir. Bu vahim olayı kınıyoruz.

Yönetim olarak konunun kapsamlı araştırılması, gerekli görüşmelerin yapılması ve tarafsızlığın korunması adına bu açıklamanın ötelenmesi ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu dönemde derneğimiz yönetim ve genel merkezine bu konuda yapılan başvurular ve meslektaşlarımızın gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz.

Nitekim meslektaşlarımızın arasındaki bu çekişmenin taraflara fayda sağlamadığı ve mesleği yıprattığı açıktır. Öyle ki yönetimi devraldığımız 30/11/2013 tarihinden sonraki ilk yapmak istediğimiz şey; olaylarının kaynağını ve durumunu anlamak ile birlik ve beraberliği tesis etme girişimi oldu.  28/12/2013 tarihinde bu amaçla 3063 ve 3064 nitelik kodu ile mezun olan önlisans öğrencisi ve mezunu meslektaşlarımız ile bir toplantı gerçekleştirmiştik. Tüm atamaların iptali ile sonuçlanan bu olay “Kol kırılır yen içinde kalır” atasözümüzün haklılığını göstermiştir.

Derneğimizce mesleğe karşı dışarıdan gelen ve gelecek tehdit ve problemlere karşı her zaman özverili çalışmalar gösterilmeye çalışılmış, duygu istismarından kaçınılmıştır. Ancak meslek içinde taraf olmak bir kazanan ve kaybedenler sürecine girmek uygun değildir. Görevden alınan meslektaşlarımızın mağduriyeti ve işlemin haksızlığı açık olup, konu halen devam eden yargı sürecindedir.  Mağdur olan ve ilerleyen süreçte mağdur olabilecek tüm meslektaşlarımızın yanında olduğumuzun ve meslek adına bu üzücü süreçten minimum zararla çıkabilmek için her türlü destek sağlanacağımızın bilinmesini isteriz. Konuyla ilgili Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan MERMER Bey görevlendirilmiş olup, sürecin müdahili ve takipçisi olacak Başkan Yardımcımız ile irtibat kurulması hususu;

Tüm kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

çevre sağlik teknikerili mağdurluğu     04/02/2015 10:47

BİZ İNSANLAR NE KADAR DA HADDİMİZİ AŞTIK . BİRBİRİMİZİN RIZKINI VERMEYE ÇALIŞIYORUZ.ALLAH SONUMUZU HAYRETSİN.:(
MEHMET DEMİR