2015 yılı gündemine ilişkin temaslara başladık.
   Kamuoyunca da bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacını karşılamak doğrultusunda genellikle Haziran ve Kasım aylarında Kamu Personeli Seçme Sınavı baz alınarak merkezi yerleştirme ile kamu personeli istihdam edilmektedir. Haziran ayında ülkemizde genel seçim olacağından dolayı bu seneki 2015/1 alımları Nisan ayında gerçekleştirecek, bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı dönem dönem personel ihtiyaçları doğrultusunda merkezi alımlar haricinde sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmek üzere alımlar yapmakta kulislerde dile getirilen  Mart ayı içerisinde Sağlık Bakanlığının ayrıca 4/B statüsünde sözleşmeli bir alım daha yapacağı söylentileri neticesinde; gerek derneğimizin kadro talebini iletmek gerekse bundan sonraki süreçte yapılacaklar konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere Derneğimiz Genel Başkan Yardımcısı Sayın A. İhsan MERMER ve atanamamış arkadaşlarımızı temsilen Sayın Murat MİNTEMUR Bey ile birlikte Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Personel Atama Daire Başkanı Sayın Ercan SAPMAZ Bey’i ziyaret ettik.

Dosthane bir ortamda geçen ziyaretimizde kendiside eski Çevre Sağlık Teknisyeni olan Daire Başkanı SAPMAZ öncelikle Mart ayı içerisinde bir alım olup olmayacağı sorusu yöneltilmiş, alım olacaksa bu kadrolarda meslektaşlarımızın payı konusu gündeme getirilmiştir.

Değerli Daire Başkanının Mart ayı içerisinde 4/B statüsünde kurumun ihtiyaçları doğrultusunda personel alımı gerçekleşeceğini ileterek bu alımlarda önceliğin farklı meslek grupları baz alınarak gerçekleşeceğini dile getirmiş, maalesef meslektaşlarımıza bu kadrolar arasında bulunmadığını dile getirmiştir. Genel Başkan Yardımcımız A. İhsan MERMER 2014 yılında vize alan 183 tekniker ve 45 teknisyen kadrolarına alım yapılmadığını hatırlatarak, mümkünse 657 DMK’nın 4/B maddesine göre istihdam edilecek sözleşmeli personel alımlarında “Çevre Sağlığı” branşının da yer almasına dair talebimizi iletmiştir.

Diğer bir husus olan Nisan ayındaki 2015/1 alımlarında meslektaşlarımızın kadro talebini dile getiren başkan yardımcımız bu kadrolardan mümkün olduğu kadar fazla kendilerine pay ayrılması taleplerini dile getirmiştir.

Sayın SAPMAZ Nisan ayındaki 2015/1 alımlarında Çevre Sağlık Teknisyeni alınacağını özellikle ileterek belirli bir rakam telaffuz etmenin şuan için mümkün olmadığını ama mutlaka alım olacağını bu alımlar yapılırken de Halk Sağlığı Kurumun ihtiyaçları doğrultusunda ve Derneğimizin taleplerini göz önünde bulundurarak gerçekleşeceğini bildirmiştir.

Öte yandan Tütün ve Tütün Ürünleri Denetçisi kadrosunun meslektaşlarımıza verilmesi hususunda ise; bunun gerçekleşmesinin kendi dairesi inisiyatifinde olmadığı fakat ihtiyaç duyulan her türlü yardıma hazır olduğunu bunun gerçekleşmesinin uzun bir süreç gerektirdiğine vurgu yapmıştır.

Son olarak geçtiğimiz günlerde 63 arkadaşımızın görevine son verilmesi ile sonuçlanan yargı kararı konusunu dile getirdiğimiz görüşmemizde sürecin ilerlemesi ve mağdur arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi konusunda neler yapılabileceği sorulan SAPMAZ’dan “ …bu durumun üzücü olduğu ortadadır. Mağdur Tekniker arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi hususunda ise Kurum olarak Danıştay nezdinde yürütmeyi durdurma talepli temyiz isteminde bulunduk…” cevabı alınmıştır. Ancak işleyen bir hukuk sürecinde kurumların yapabileceklerinin kısıtlı olduğunu tarafımıza iletmiş bu mağduriyetin giderilmesi için hukuksal boyutun mümkün olduğu kadar hızlı ilerlemesini temennisinde bulunmuştur.

Bundan sonraki süreçte de ziyaretine geleceğimizi, eski bir meslektaşımız olarak her zaman kapısının bizlere açık olduğunu ve daima yardıma hazır olduğunu samimiyetle dile getiren Sayın Ercan SAPMAZ Bey’e anlayışı ve güler yüzü için şükranlarımızı sunarız.

cevre teknikeri     18/02/2015 08:26

Şahin dernek baskanimiz ve yardimcisi a.ihsan bey cabalariniz için çok teşekkürler cama neden hep cevrecsaglik teknikerlerini gozardi ediyorsunuz.
nalan aydogdu