2015 yılı alımları öncesinde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile ikinci görüşmemizi gerçekleştirdik.
   Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları olan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) ile 2015 yılı personel alımlarıyla ilgili 2014 yılında yönetim olarak istihdam temelli temaslar yapılması ile ilgili kararlar doğrultusunda kurum ziyaretlerine devam etmekteyiz. THSK ile görüşmemizin ardından TKHK’na  ikinci ziyaretimizi gerçekleştirdik.

Derneğimizi Genel Başkan Yardımcımız Sayın A. İhsan MERMER ve Derneğimiz Ankara İl Başkanı Sayın Veysel DEMİRCİ  ile atanamamış arkadaşlarımızı temsilen Derneğimiz üyesi Sayın Murat MİNTEMUR beyin hazır bulunduğu görüşmelerimizde; Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Yardımcı Sağlık Personeli Planlama Daire Başkanlığı ile 10.07.2013 tarihinde yayınlanan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Taşra Teşkilatı Kadro Standartları Yönergesinde belirtilen 1-199 Yatak kapasiteli hastanelerde 1(Bir) 200-499 yatak kapasiteli hastanelerde 2 (İki) 500-999 Yatak kapasiteli hastanelerde 3 (Üç) Çevre Sağlık Teknisyeni ve Teknikeri standart kadrosu  dı belirlenmiş olduğu hatırlatılmış. 12.08.2014 tarihli kurumun personel dağılım cetveli göz önüne alındığında toplam 473 meslektaşımızın kurumca istihdam edildiği iletilerek geriye boş kalan yaklaşık 1750 kadronun atama beklediği dile getirilmiştir. Bu hususta derneğimizin istek ve talebi olan gerek Mart ayı içerisindeki sözleşmeli alımlarda gerekse Nisan ayındaki KPSS 2015-1 Tercih işlemleri ile alınacak olan  kadrolu kamu personeli planlamasına meslektaşlarımıza mümkün olan en fazla sayıda kadro ayrılması hususunu dile getirdik.
Temaslarımızda yetkililerce ortak husus atamalarda elbette çevrecilere yer verileceği, fakat söz konusu alımların öncelik olarak alım yapılacak kurumun istek ve ihtiyaçları doğrultusunda olacağı tarafımıza iletilerek Mart ayı içerisindeki sözleşmeli alımda Derneğimiz talebinin karşılanmasının uzak ihtimal olduğu fakat Nisan ayı içerisinde yapılacak olan 2015-1 alımlarında meslektaşlarımıza yer verilmesi planlandığı iletilmiştir.

Karşılıklı olarak dile getirilen bir diğer husus ise şuan faal olarak Kurum bünyesindeki hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın karşılaşmış olduğu sorunlar ve görev tanımları hususunda çekmiş olduğu sıkıntılar noktasında iş ve işlemlerini yaparken izlemeleri gereken yol ve yöntemlerin açıkça yazılı olmaması ve bu noktaların açıklığa kavuşturulması noktasında Kurumun ve Derneğimizin iş birliği içerisinde çalışmasına karar verilmiştir.

Bundan sonraki süreçte de sık sık ziyaretlerimizin devam edeceği iletilerek kurumda istihdam edilecek personelin ihtiyaçları ve kurumun meslektaşlarımızdan beklentileri doğrultusunda dernek olarak kurumla birlikte her konuda çalışmaya hazır olunduğu bildirilmiştir.

25/02/2015 15:54

martta alım olacağı kesin mi? birde önlisans tds den kaç kişi alırlar bılıyor musunuz?
yasemin barut

Teşekkür     23/02/2015 15:37