ATANAMAYAN MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN SİHHIYEDEYDİK

Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz 2013 Kasım ayından bu yana kamu kurumlarının kadrolarına atama bekleyen meslektaşlarımızın ısrarla talep ettiği, açıktan atama için ayrılan kadro sayılarının artırılması amaçlı EYLEM YAPMA talebi, tarafımızca gerekli katılımın sağlanamayacağı gerekçesi ile hep geri çevrilmişti. Kaldı ki bu isteklilerden olup atanan meslektaşlarımızın bırakın bu tip bir organizasyonu Derneğin ismini bile zikretmemeleri Atanamayan meslektaşlar için eylem yapma hususunda tereddüte hâsıl olmuştu. Ancak son dönemde giderek artan bu talepler sonucu Atama Bekleyen Sağlıkçılar Platformu’nun 08.08.2015 Cumartesi günü Sağlık Bakanlığı önünde düzenlediği “2015 yılı için 20.000 Atama” temalı EYLEME katılma kararı alarak 30.07.2015 tarihinde meslektaşlarımıza ve kamuoyuna duyurduk.

Bu noktadan sonra EYLEM organizatörü olarak Derneğimiz Genel Başkan Yardımcısı Sayın A. İhsan MERMER bey, atanamayan meslektaşlarımızı temsilen, atama bekleyen arkadaşlarımız Sayın Faruk AKKUZU bey ve Sayın Çiğdem ÇAKAY hanım görev aldığı kamuya duyuruldu. Derneğimiz yönetim kurulu kararı ile Eylemde Derneğimizi Genel Başkan Yardımcısı Sayın A. İhsan MERMER Bey Ankara İl Başkanımız Sayın Veysel Demirci Bey ve Denetleme Kurulu Üyemiz Sayın R. Tuğrul DEMİR’İN temsil etmesi kararlaştırılmış yaklaşık 15 kişilik atanamayan arkadaşımızdan gerek Faruk bey’e gerek, Çiğdem hanım’a ve gerekse tarafımıza katılım sağlanacağı yönünde bildirim yapılmıştır.

Taleplerin toplanmasını takiben özellikle şehir dışından gelecek arkadaşların ulaşım, barınma ve yemek ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yapılmış. Katılım sağlayacak arkadaşların otogarda karşılanması, anlaşılan misafirhaneye ulaşımı, kendilerine eşlik edecek arkadaşımız eşliğinde sabah kahvaltısı ve öğle yemeğini müteakiben Eyleme katılım ve misafirlerimizi tekrar otogara bırakarak yolcu etmeden ibaret bir Eylem planımız en ince detayına kadar tarafımızca organize edilmiş idi.
Eylem günü olan 8 Ağustosta katılım sağlayacağını günler öncesinden tarafımıza bildiren meslektaşlarımıza, meşguliyetleri, iletişim kanallarının özellikle cep telefonlarının kapalı olmasından dolayı ulaşılamamıştır. Nitekim ne Ankara’dan katılacağını ileten arkadaşlar ne de şehir dışından gelecek arkadaşlardan katılım olmamıştır. Neticede her ne olursa olsun sözünden dönmeyen Yönetim Kurulumuz Ankara İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde çalışan Genel Başkan Yardımcımız A. İhsan MERMER, Keçiören Toplum Sağlığı Merkezinde çalışan Ankara İl Başkanımız Veysel DEMİRCİ, Ankara İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde çalışan Denetleme Kurulu üyemiz R. Tuğrul DEMİR ve Çankırı İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde çalışan üyemiz H. Berat KÖSE Derneğimizi temsilen katılım sağlamış atanamayan arkadaşlarımızdan ise sadece ve sadece Sayın Şakir DURAK bey bizlerle birlikte olmuştur.

Bu durum bizlere göstermiştir ki meslektaşlarımızın bir çoğu klavye başında alabildiğince  saldırgan tavırlarla (hadi yapalım edelim, vuralım kıralım, parçalayalım hakkımız olanı alalım, sizler bizleri layık’ı ile temsil etmiyorsunuz vb.) davranırken, sorumluluk alma hususunda “Nasrettin Hoca ile Timurun Fillleri” hikayesinin köylü kahramanı olmuşlardır. Üzücü olan Dernek adına katılan meslektaşlarımızın hepsi memur iken, mağdur meslektaşlarımızın kendileri için yapılan bu ses duyurma çabasında bulunmamasıdır. İnsani veya mücbir sebebi olan meslektaşlarımızı tenzih ederek söylemek gerekir ki Derneğimize üye bile olmadan her türlü söz sahibi olma, eleştiri ve hakaret hakkını kendinde görenler yine kendine yakışanın bu olduğunu göstermişlerdir.
   Emeksiz yemek, zahmetsiz rahmet olmaz, armut piş ağzıma düş ve diğer atasözleri durumu net olarak ifade etmektedir. Eyleme katılan ve organizasyonda görev alan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürü borç biliriz.

Alınan bu dersten sonra üyelerimiz ve kamuoyunca bilinmesini isteriz ki bundan önce nasıl atama bekleyen arkadaşlar adına çalışmalarımız olduysa bundan sonraki aşamada da elbette olacak, yönetim olarak yapılan plan ve politikalar çerçevesinde, üyelerimizin makul istek ve talepleri her zaman değerlendirilecektir. Atanamayan arkadaşlarımızın eleştirilerine ise EYLEME katılan atanamamış arkadaşlarımızın sayısı kadar anlayışla karşılanacaktır.

Geçtiğimiz dönemde yönetim değişmesine müteakiben yapılan karalama ve yıpratma ile Olağanüstü Genel Kurul çabası içinde olanların Atanamayan Meslektaşlarımızın duygularını bu yönde Dernek yönetimine karşı kullandıkları bilinen bir gerçektir. Maalesef bu birlik ve beraberlik günün de orada bulunmamaları hayli üzüntü vericidir. Bu durum meslek adına utanç verici bir samimiyetsizlik göstergesi olarak tecrübe edilmiştir.

Bu güne kadar UMUT TACİRLİĞİ YAPMADIK YAPANADA KULAK ASMADIK! Unutmayalım ki İSTEMESİNİ BİLMEYEN TOPLUMLAR VERİLENLE YETİNMEK ZORUNDADIR.

ÇESAT-DER

2009 kez okundu