•
Belediye ve Hastanelerde Biyosidal Ürün Uygulamaları BPR Bir Fırsata Dönüştürülebilir mi? Uluslararası Katılımlı 2. Ulusal Biyosidal Kongresi Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Çukurova Üniversitesi ve Ege Üniversitesi işbirliğinde 9-13 Kasım 2015 tarihleri arasında Sheraton Çeşme Hotel’de düzenlenecektir.
Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde bütçe görüşmelerine müteakiben Sağlık Bakanı Sn.Mehmet MÜEZZİNOĞLU ve Sayın Müsteşar Eyüp GÜMÜŞ tarafından, Sağlık Bakanlığına 2015 yılı için 22.000 yeni kadro ayrıldığını duyurmasına sonucunda, bu kadroların branş bazında dağılımına Aralık ayı içerisinde karar verileceği yine Sn. GÜMÜŞ tarafından belirtilmiştir. Sayın Müsteşarın bu açıklamasına istinaden derneğimiz yönetim kurulunun yapmış olduğu değerlendirme toplantısında, belirtilen personel ihtiyacından mümkün olan en fazla sayıda kadro payını alabilmek için meslektaşlarımıza standart kadro tanımlarının bulunduğu kurumlara istek ve taleplerimizi hem yazılı bildirim hem de kurum ziyaretleri gerçekleştirerek birebir yapma kararı çıkmıştır.
Bilindiği üzere 6569 sayılı “Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Mezkur Kanun ile sağlık çalışanlarına lisans tamamlama hakkı sunmaktadır.
Çevre Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği olarak yönetim kurulumuzun taşrada çalışan meslektaşlarımızın sorunlarını yerinde tespit etmek için almış olduğu karara istinaden Derneğimiz teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın A.İhsan MERMER Aksaray İl Halk Sağlık Müdürlüğü, Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesini ziyaret etmiştir.
Özellikle Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan Çevre Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerlerinin dikkatine!! Sağlık Bakanlığı Bağlı Kuruluşu olan Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun, yine Bakanlığın Uzaktan Eğitiim Sistemi olan USES üzerinden verdiği "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimine başvurup sertifaka edinmenizde fayda var.
Çevre Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği olarak, “Çevre Teknikerliği” bölümündeki öğretim görevlilerini ve öğrenci arkadaşlarımızı ziyaret için Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Çevre Koruma ve Kontrol Bölümüne gerçekleştirdik. Derneğimiz Genel Başkan Yardımcısı A. İhsan MERMER aracılığı ile gerçekleşen ziyaretimizde bizlere yardımcı olma noktasında gayretlerinden dolayı Öğretim Üyesi Sayın Yrd. Doç. Aynur DEMİR hocamıza teşekkürü borç biliriz.
 3  ...