•
Derneğimizin resmi iletişim ve yayın organı olan www.cesatder.org.tr internet adresimizden 546 meslektaşımız olan üyelerimizin katılımı ile yapılan ankette sorulan “Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna özgü, sadece Çevre Sağlığı Teknisyenleri ve Teknikerlerine tanımlı "Tütün ve Tütün Ürünleri Denetçisi/Kontrolörü" kadrosu açılmasını istemisiniz?” şeklindeki soruya %86’sı evet cevabı verirken, %14’ü hayır cevabından yana tercihlerini kullanmışlardır. “Tütün ve Tütün Ürünleri Denetçisi/Kontrolörü” olarak bir kadro tanımlanarak yetki ve sorumluluğun sahiplerine verilmesi, ülkemizin dünya çapında örnek gösterildiği tütün ve tütün ürünleri ile mücadele konusunda daha istikrarlı, sürdürülebilir, verimli ve kaliteli uygulamaların yürütülmesini sağlayacaktır.
Derneğimiz Çorum İli Başkanı Sayın Vedat KÜTÜ Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Çevre Müh. Sayın Mustafa ÇEŞMECİYİ ziyaret etti. İl başkanımız, mesleğin alanda yaşadığı yerel sorunların, il idarecileri tarafından dikkate alınmasının en önemli faktörünün, il başkanlarımızın görev alanındaki meslektaşlarımız ile iletişim kanallarının kuvvetli olmasına bağlı olduğunu dile getirmiştir. Derneğimizin misyon ve vizyonunu dile getiren KÜTÜ’ ye üstlenmiş olduğu bu zorlu görevi en iyi şekilde yerine getireceğinden şüphe duymadığını belirten Sayın Mustafa ÇEŞMECİ başarılar dileyerek Derneğimiz faaliyetlerini dikkatle takip ettiğini bildirmiştir.
Trabzon ilinde görev yapan meslektaşlarımızın, ramazan ayı münasebetiyle derneğimiz Trabzon İl Başkanı Recep AVCI'nın organize ettiği iftar yemeğinde, Akçaabat Kolotoğlu tesislerinde buluştular. Birlik ve beraberlik ruhlarını daima canlı tutan Trabzonlu meslektaşlarımızın, bir araya geldiği yemekte dayanışmanın en güzel örnekleri sergilendi.
Değerli meslektaşlarım İş Sağlığı alanında Çevre Sağlığı Teknisyenlerininde görev yaptığı Diğer Sağlık Personeli pozisyonun görev alanın sadece çok tehlikeli sınıftaki işletmeler ile sınırlı tutulmasına yönelik torba yasa maddesininin iptali için, aşağıdaki dilekçeyi kendi bilgileriniz ile doldurup, BİMER'e internet üzerinden ve TBMM 312 420 51 65 Meclis Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğüne faks çekilmesi gerekmektedir.
Devlet Personel Başkanlığı KPSS 2014-1 Tercih klavuzunu yayınlamıştı. ÖSYM Başkanlığı 20/06/2014 (yani bugün) tarihli duyurusunda, alt öğrenim düzeyi ile tercih yapabilme hakkını 2014 Önlisans ve Ortaöğretim KPSS sınavından sonraya değil, adayların alt öğrenim düzeyi bilgilerinin sistemde olması halinde bu yerleştirmede veya alt öğrenim bilgileri aday sisteminde yok ise tercih bitimine kadar (2 temmuz 2014 saat: 16:00) ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden bu bilgilerinin sisteme kaydını yaptırıp tercih yaptıkları takdirde, kullanabileceklerini duyurdu.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na bağlı, Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanlığına gerçekleştirdiğimiz ziyaret oldukça samimi bir havada gerçekleşti.
 4  ...