•
Dünya Tütünsüz Günü Etkinliğinde, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre illerde bulunan tütün denetim ekiplerden, belirli kriterleri sağlamış olan ekipler başarı belgesiyle ödüllendirildi.
02/05/2014 tarihinde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Atama Daire Başkanı Sayın Ercan SAPMAZ’ı, açıktan personel alımı, kurumlar arası geçişler ve 4924 sayılı Kanun gereği yapılan çalışmalar ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere makamında ziyaret ettik.
Ülkemizde bu yıl 4 Haziranda kutlanan Ankara ATO Congresium’daki "Dünya Tütünsüz Günü Etkinliği"ne katıldık.
Çevre Sağlığı Teknisyenliği/Teknikerliği görev tanımı ve çalışma sahaları, lisans tamamlama, üyelerimizin görev tanımları dışında görevlendirildiği yönünde gelen şikâyetler, görevinin bir parçası olan denetim ve numune alma esnasında meslektaşlarımızın yaşadığı problemler ve güncel mesleki sorunları görüşmek üzere Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Çevre Sağlığı Daire Başkanı Sayın Dr. Hüseyin İLTER'i makamında ziyaret ettik.
Bilindiği üzere 663 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları olarak, merkez ve taşra teşkilatı yeniden yapılandırılmıştır. Yeni teşkilatların her biriminde meslektaşlarımız çeşitli kademelerde görevlerini ifa etmektedir. Yapılandırmadan sonra Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatı olan İl Sağlık Müdürlüklerinde, Çevre Sağlığı Teknisyenliği/Teknikerliği standart kadro sayıların çok düşmüştür. Nitekim 180 civarında meslektaşımız halen İl Sağlık Müdürlüklerinde görev yapmaktadır.
Sayın Dr. Ebru AYDIN ile İş Sağlığı ve Güvenliğinde "Çevre Sağlığı"nın rolü konulu görüşme yapıldı
 5  ...