•
Çevre Sağlığı Derneği Genel Merkezi tarafından yapılan araştırma ve inceleme neticesinde; yaklaşık 17 milyon köylü vatandaşımızın kullandığı içme ve kullanma sularının kirli olduğu belirlenmiştir.
Bilindiği gibi, Nevşehir Sağlık Müdürlüğünde görev yapan meslektaşımız Ahmet TÜRKTÜZÜN, 10.06.2013 tarihinde denetim ekibiyle birlikte özel bir diş polikliniğinin denetimi sırasında çalışan tarafından darp edilmiş ve hastanede müşahede altına alınmıştır.
Sağlık çalışanları dernekleri, 08.06.2013 tarihinde saat 14.00 de, Gür Kent Otel Sıhhiye/Ankara adresinde bir araya gelerek tarihe önemli bir not düşecek buluşmayı gerçekleştirdi
Çevre bölümlerinden mezun olan Teknikerlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmesine yönelik bir takım girişimler sürdürülmektedir. Bu kapsamda derneğimizin Genel Başkanı Muhammet BİRİNCİ, 04.06.2013 tarihinde söz konusu bakanlığın Müsteşar yardımcısı ve Bakan danışmanını ziyaret ederek talebimiz hakkında hazırlanan bilgi notunu iletmişlerdir.
Çevre Sağlığı Derneği Genel Başkanı Muhammet Birinci tarafından yapılan yazılı açıklamada; halk eğitimi olmadan, halkımızla işbirliği kurulmadan çevre ve çevre sağlığı hizmetlerinin etkin ve nitelikli bir şekilde yürütülmesinin mümkün olmadığı ileri sürüldü. Açıklamada şöyle denildi.
Bilindiği gibi, Derneğimizin Genel Başkanı Muhammet Birinci, Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Görünme ve Atanamayanlar Platformu Dönem Sözcüsü Hacer Üneşi Bozkurt, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet ÇAKIR’ı makamında ziyaret ederek çevre bölümlerinden mezun teknisyen ve teknikerlerin hastanelerde görevlendirilmesini talep etmişti.
 7  ...