•
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bünyesinde yürütülen çevre sağlığı hizmetleri ile ilgili bir AR-GE faaliyeti gerçekleştirdik.
Derneğimiz üyelerinin üye aidatlarını daha kolay ve düzenli bir şekilde ödemelerini sağlamak amacı ile mobil aidat sistemi faaliyete geçirilmiştir.
Çevre Sağlığı Derneği İl Başkanı Murat SARIKAYA üyelerimizle birlikte Çorum İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Mikail KAYACI’ yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Sağlık Bakanlığı emrinde görev yapmakta iken 2004 yılında gıda denetim hizmetlerini yürütmek üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına devredilen meslektaşlarımızdan 120’si, 2012 yılı Eylül dönemi kurumlar arası naklen atama kurası neticesinde Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun taşra teşkilatlarında görevlerine başladı.
Çevre Sağlığı Hizmetlerini yürüten meslek mensupları tarafından oluşturulan “Çevre Sağlığı Çalışanları Platformu”(ÇESAP), çevre sağlığı hizmetlerinde görev yapan tüm personelin ve sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na aktarmayı hedefliyor.
Çevre Sağlığı Derneği Genel Başkanı Muhammet BİRİNCİ: Gemicilik dersi alan Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümü mezunları Çevre Görevlisi olurken, Atık Yönetimi dersi alan meslektaşlarımız neden Çevre Görevlisi olamıyor. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır?
 9  ...