DİĞER SAĞLIK PERSONELİ

Değerli Meslektaşlarımız;

Bilindiği üzere 20/07/2013 tarih ve 28713 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan “İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik”  yayınlanmıştır. Bu yönetmeliğe göre Çevre Sağlığı Teknisyenleri; İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinde görevlendirilebilmek için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca (ÇSGB)  ÖSYM eli ile yapılacak olan sınavda başarılı oldukları takdirde “Diğer Sağlık Personeli Belgesi”ni almaya hak kazanacaklardır.

2014 yılının başından beri bahsi geçen sınav öncesi verilecek eğitimi içeriği ve yöntemine dair mevzuat değişikliği bekleniyordu. 18/12/2014 tarih 29209 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış olan “İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” hükümleri kapsamında; Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programının içeriği açıklanmıştır.

Eğitim programının detayları şu şekildedir.

Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programının süresi tamamı teorik olmak üzere toplam 90 saat olarak tasarlanmıştır. Eğitim kurumları istemeleri halinde bu süreleri artırarak uygulayabilirler. Programın teorik bölümünün tamamı yüz yüze ve uzaktan eğitimin bir arada uygulanmasıyla gerçekleştirilir. Uzaktan eğitim teorik eğitimin en fazla yarısı olacak şekilde tasarlanmalıdır. Programın uygulanmasında öncelikle uzaktan eğitim tamamlanacak, ardından yüz yüze eğitime başlanacaktır.

İş yerlerinde Diğer Sağlık Personeli olarak görev yapacak meslektaşlarımın da bildiği gibi 01/01/2015 itibariyle bu belgenin alınması zorunludur. Fakat ÇSGB eğitim müfredatını geç yayınladığı için, bu belgenin edinilmesi için kayıtların Ocak 2015 itibariyle yapılması beklenmektedir. Ayrıca Diğer Sağlık Personeli Belgesi sahibi meslektaşlarımızın, mevzuat gereği belgelerini aldıkları tarihten itibaren beş yıl aralıklarla, eğitim kurumları tarafından düzenlenecek olan “yenileme eğitim programları”na katılmaları gerekmektedir. İlk defa yapılacak bu sınavın, eğitim müfredatına baktığımızda adayları zorlu bir sürecin beklediğini görmekteyiz. Eğitim Kurumlarından kurs alacak meslektaşlarımızın, sınavdan başarı ile geçmeleri en büyük temennimizdir.

Dernek olarak 21/01/2014 tarihinden bu yana, Diğer Sağlık Personeli Belgesi eğitimi için başvuracak meslektaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için taleplerini, genelmerkez@cesatder.org.tr adresine bildirmelerini istemiştik.  Üye ve meslektaşlarımızın bilgilerinin olduğu listemiz devamlı yeni eklemelerle güncellenmektedir. Eğitim müfredatının açıklanmasına müteakiben, ÇSGB tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumları ile görüşmeler gerçekleştirdik.

Yapılan görüşmeler sonucunda, YENİ ARAS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ’nin derneğimiz üyeleri için en uygun teklifi verdiğini tespit etmiş bulunmaktayız. Derneğimiz tarafından bildirilen listedeki üyelerimiz için, eğitim ücretini 450 TL olarak belirleyen eğitim kurumu, vade farksız taksit seçeneklerini de meslektaşlarımız için sunmaktadır. Eğitim Kurumunun irtibat numarası 0312 215 24 07- 0312 215 24 08, adresi ise Bahçelievler Mahallesi Azerbaycan Caddesi (3.Cadde) Sibel Tanaltay İş Merkezi No:35/2 Ankara’dır. Tarafımıza eğitim kursu talebi için bilgilerini gönderen meslektaşlarımızın bilgileri bu eğitim kurumuna bildirilmiş olup, YENİ ARAS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ ‘nce meslektaşlarımıza bildirim yapılacaktır. Kayıt için Diploma Fotokopisi ve Kimlik Belgesi Fotokopisi talep etmektedirler. Eğitim kurumu hakkına detaylı bilgi almak, ulaşım imkânlar ve diğer soruların için, http://www.arasisguvenligi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
   Ankara dışından gelecek meslektaşlarımız için konaklama imkânları hakkında görüşmeler devam etmektedir.
      Saygılarımızla duyurulur.

Eğitim Kurumuna resme tıklayarak ulaşabilirsiniz.