Köşe Yazısı Bünyamin SOYER

Bünyamin SOYER

2013 Yılı Bütçe Öncesi Kurumların Çevre Sağlığı Teknisyen ve Tekniker İhtiyacı 14/10/2012

Değerli Meslektaşlarım

Ülkemizde herhangi bir mesleğe alınacaklar önce o yıl öncesi ilgili kurum ve kuruluşların bakanlık bazında personel ihtiyaçlarını bütçe öncesi devlet personel başkanlığına ve maliye bakanlığına talepleri bildirilir,geri dönüş cevapları sonucu mecliste plan ve bütce komiyonunda personel harcamaları ve bakanlıklar tek tek ele alınarak görüşmeye alınır.Oylama sonucu karalar tek tek kalem kalem alınır, vekiller günlerce sabahlara kadar çalışırlar.Kpss sonuçlarına göre personel ihtiyaçları olan kurumlar duyuru ile kamu oyundan 657 sayılı kanuna göre,4b ve 4c gibi sözleşmeli statüde alınabileceği duyurulur.Eksik ve fazla ifadem olursa yönetmelikler çerçevesinde bildiğimiz bilgilerle değiştiririz.
Songünlerde Gençlerimizde kaygılı bekleyiş mevcut olup tüm kamu çalışanları ve yetkililerden siyasetçilerden bilgi ve istihdam için gerekli duyuru beklemekteler dernek aracılığı ile duyurmak iletmek, ilgilenmek gereklidir. Bizlerde burdan duyuralım istedik bununla ilgili çalımaları sık sık yapmalıyız.
Çevre Sağlığı Teknisyen ve Teknikerleriyle ilgili Bakanlıklarımızdan sahip çıkılmasını ve istihdam edilecek sayılarda adilane çalışmalar bekliyoruz.
Diğer sayıda görüşmek üzere esen kalınız...

****************************************************************************

Görev Tanımı 09/05/2012

İlk yazıma hayırlara vesile olmasıyla başlıyorum.

Değerli sağlık çalışanı arkadaşlarımız hangi meslek olursa olsun görev tanımlaması net olarak belirlenmelidir.Ne iş olursa yaparım abi olayı geçmişte kalmalıdır.Kalmasını istiyoruz neden kendimizi yenileyelim ve daha teknik olalım derken mesleğin dışında ki diğer iş ve işlemler içerisinde tabiri caizse boğuşup durulmaktadır. 21.yüzyıl olarak bilinen bu dönemde bilişim teknolojilerinin üst seviyesini zorladığı dünyamızda ülke olarak biz bunun neresindeyiz sorusu karşımıza çıkmaktadır.Biz demeliyiz ki çalışma başarısı ve hizmet verimi artırmanın yolu mesleğimize görev tanımlaması yapılarak sahip çıkılması gerekmektedir.

Kim yapacak bu işi mevcut Bakanlık bünyesinde bulunan meslektaşlarımız,bürokrat ve siyasiler…

Gelecek yazıda görüşmek üzere esen kalın.