HAKKIMIZDA

Çevre Sağlığı Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, (Çevre Sağlığı Derneği) 20.01.2010 tarihinde Ankara’da kurulmuştur.

Fiil ehliyetine sahip Sağlık Meslek Lisesi ve Yüksekokulların çevre bölümlerinde öğrenim görmekte ve bu okullardan mezun olanların, Sağlık Bakanlığında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Belediyeler, Özel Kuruluşlar, (Çevre mühendislik büroları ve çevre laboratuarları, gıda ve insani tüketim amaçlı su üreten tesislerde, katı ve sıvı atık arıtım tesislerinde) Ulusal ve uluslararası sağlık hizmeti veren kuruluşlarda çevre ve çevre sağlığı hizmetlerini yürüten bilumum çalışanların, ve emeklilerinin üye olabildiği Çevre Sağlığı Derneğinin 353 üyesi 12 ilde 13 il başkanı bulunmaktadır.

Derneğimizin Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Merkez Danışma Kurulu ve İstişare Kurulu gibi organizasyonları bulunmaktadır.

Çevre Sağlığı Derneği, demokratik, mesleki ve sosyal yönlü, ortak hak ve menfaate dayalı, vesayeti dışlayan bir vizyona sahip gönüllü bir sivil toplum kuruluşudur.

Çevre Sağlığı Derneği, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör tarafından yürütülen çevre ve çevre sağlığı hizmetlerinin daha etkin ve nitelikli bir şekilde sunulmasına katkıda bulunmak, bu konuda görüş bildirmek, çevre ve toplum sağlığının korunup geliştirilmesi amacını gözetmek, bu amacın gerçekleştirilmesi için üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirmek ve bu konuda ortak bir bilinç oluşturmak üzere faaliyetlerini sürdürmektedir.